7 stappen plan

Wij helpen je een stap verder hiermee

1. Verzamel uw papierwerk

Zoek de volgende items en voltooi deze taken voordat u uw auto te koop aanbiedt:

  • U heeft de titel van uw auto nodig, die u het wettelijke recht geeft om de auto te verkopen.
  • De titel van uw auto. Dit wordt ook wel de roze slip genoemd; het geeft u het wettelijke recht om uw gebruikte auto te verkopen. Maar onderteken het nog niet.
  • Neem contact op met uw geldschieter. Als u nog steeds geld verschuldigd bent voor de lening van uw voertuig, bel dan de geldschieter om te leren hoe u de verkoop kunt regelen.
  • Bezoek de DMV online. Neem contact op met de afdeling motorvoertuigen van uw staat om te zien welk papierwerk nodig is om het eigendom over te dragen. Veel formulieren, zoals een verkoopfactuur, kunnen worden gedownload en uitgeprint. Kijk ook of de kentekenplaten bij de auto passen nadat deze zijn verkocht.
  • Bestel een voertuiggeschiedenisrapport (car pass).

2. Stel een vraagprijs in

U wilt dat uw auto zich onderscheidt van alle andere gebruikte auto’s die door de eigenaar bij u in de buurt worden verkocht. U moet dus eerst de waarde van uw auto inschatten, zodat u een aantrekkelijke ‘vraagprijs’ voor uw gebruikte auto kunt instellen.

  • Zoek de waarde van uw auto op autoscout of 2dehands en controleer de prijs van vergelijkbare auto’s in lokale advertenties. Stel uw prijs iets boven de huidige marktwaarde in, maar nog steeds in het voordeel van een goede deal. Dus als de prijsgids zegt dat uw auto € 6.200 waard is, kunt u de prijs instellen op € 6.750. Dit laat je wat onderhandelingsruimte over.

3. Geef uw auto uitstraling

De beste manier om uw auto te verkopen is door hem een stoeprand te geven. Als een koper komt opdagen om uw auto te zien, wilt u dat ze één keer kijken en zeggen: ‘Het ziet er geweldig uit!’

Je hoeft niet elk deukje en krasje te repareren, maar de auto wassen en stofzuigen.

U hoeft niet elk deukje en krasje te repareren, maar de auto wassen en stofzuigen en alle rommel die zich in de loop van de jaren heeft opgehoopt te verwijderen. Een professioneel detail geven is goed voor nieuwere, duurdere gebruikte auto’s. Maar hoe hoger de prijs, hoe langer het duurt om de auto te verkopen en de glans van de detaillering zal na een paar weken verdwijnen.

Besteed bijzondere aandacht aan alle details die een potentiële koper zal zien als hij of zij de auto nadert, de deur opent en in de bestuurdersstoel glijdt. Je wilt dat die positieve impact doorgaat terwijl ze in de auto zit en, hopelijk, je voorstelt dat die van haar is.

4. Maak advertenties die verkopen

Goede foto’s – en veel van hen – zullen het vertrouwen van de koper vergroten en ervoor zorgen dat uw auto zich onderscheidt van andere gebruikte auto’s die door de eigenaar te koop worden aangeboden.

Fotografeer uw auto bij goede verlichting en vanuit verschillende hoeken.

Fotografeer je auto geparkeerd op een mooie locatie net na zonsondergang voor de beste verlichting. Beweeg door de auto en maak er vanuit verschillende hoeken foto’s van. Maak binnen een foto van de bestuurdersstoel, de achterbank en de kofferbak. Ervaren verkopers bevatten ook foto’s van de kilometerteller (om de huidige kilometerstand te tonen), de banden (om de profieldiepte te tonen) en de motor.

Er zijn veel plaatsen om een advertentie te plaatsen voor gebruikte auto’s die door de eigenaar te koop worden aangeboden en die elk een iets ander publiek bedienen:

  • 2dehands : het is gratis maar kijk uit voor oplichters.
  • Autotrader : tarieven beginnen bij € 25,- voor een basisadvertentie, maar de website kan overal in het land worden doorzocht en heeft de neiging serieuze kopers binnen te halen.
  • Autoveiling: auto verkopen kan hier snel tegen een reële prijs.

Bij de meeste advertenties wordt u gevraagd de basisinformatie over uw gebruikte auto toe te voegen, zoals jaar, merk, model, kilometerstand en prijs. Dus herhaal deze details niet in de hoofdtekst van de advertentie. Geef in plaats daarvan aanvullende informatie op, zoals opties, add-ons en speciale details over de auto die niet voor de hand liggen, zoals ‘schone titel’ of ‘net gepasseerd smog’. Vermijd standaardzinnen zoals ‘AC blaast koud!’ of “alleen snelwegmijlen!”

5. Screen bellers zorgvuldig

Wanneer u uw gebruikte auto verkoopt, of deze nu op 2dehands.be of AutoTrader staat, kunt u tijd en hoofdpijn besparen door bellers te screenen voordat u met hen in contact komt. Overweeg een apart e-mailaccount aan te maken en een gratis Google Voice-telefoonnummer te krijgen, alleen om privé een auto te verkopen.

Als een aanbieding legitiem klinkt, bel dan de potentiële koper en wees klaar om de basisinformatie van de auto te bekijken.

Als je een lage prijs hebt vermeld voor een populaire auto, kun je veel telefoontjes verwachten. Maar laat de oproepen naar de voicemail gaan en bekijk ze voordat u beslist met welke beller u contact wilt opnemen. Wees alert op kopers die klinken alsof ze meerdere vermeldingen bellen. Ze proberen waarschijnlijk gebruikte auto’s te ‘omdraaien’ – ze goedkoop te kopen en ze vervolgens met winst door te verkopen. Vaak gooien ze een lowball-prijs weg of proberen ze je te laten onderhandelen voordat ze de auto zelfs maar zien.

Als je een koper krijgt die legitiem klinkt, bel hem dan terug en wees klaar om de basis over de auto te herzien: jaar, merk, model, kilometerstand en staat. Terwijl je met ze praat, kun je meestal een idee krijgen of ze serieus zijn over het kopen van je auto.

6. Maak een proefrit

Regel een veilige ontmoetingsplaats en laat ze uw gebruikte auto zien. Dit kan in een winkelcentrum of een lokale coffeeshop. Neem indien mogelijk een vriend mee. Sommige steden stellen veilige locaties in waar kopers en verkopers elkaar kunnen ontmoeten.

Regel een veilige plek om potentiële kopers te ontmoeten en neem indien mogelijk een vriend mee.

Laat ze een proefrit maken met de auto , maar ga met ze mee, want ze zullen waarschijnlijk niet bekend zijn met het gebied en een routebeschrijving nodig hebben. Vermijd tijdens de testrit de impuls om ze uw gebruikte auto te ‘verkopen’, maar beantwoord gewoon hun vragen.

Als de koper een monteur de auto wil laten keuren, moet hij / zij de keuring betalen. Als ze terugkeren met een lange lijst met problemen, moet u mogelijk uw prijs verlagen. Maar behandel alleen problemen die onmiddellijke aandacht vereisen, niet voor alles op de lijst.

7. Sluit de deal

Na de testrit zal de potentiële koper hopelijk beginnen met onderhandelen om uw gebruikte auto te kopen. Laat de koper het openingsbod doen. Als hij bijvoorbeeld vraagt: ‘Wat is uw beste prijs?’ kunt u antwoorden: ‘Wel, ik denk dat mijn vraagprijs redelijk is. Maar je kunt me een aanbod doen. ‘

Voordat u akkoord gaat met een deal, moet u ervoor zorgen dat de koper bereid is om contant of met een cheque te betalen.

Onderhandel langzaam en herhaal de cijfers om er zeker van te zijn dat er geen misverstand is. Voordat u akkoord gaat met een deal, moet u ervoor zorgen dat de koper bereid is om contant of met een cheque te betalen. Als u nog steeds geld verschuldigd bent over de lening, moet u de deal mogelijk bij uw bank sluiten.

In de meeste gevallen ondertekent en dateert u de titel en geeft u de koper een verkoopfactuur . In veel staten moet u ook een formulier ‘vrijwaring van aansprakelijkheid’ indienen om te bewijzen dat u de auto niet meer bezit.

Nadat u deze stappen heeft voltooid, hoeft u alleen nog uw autoverzekering af te zeggen en misschien te gaan winkelen voor een nieuwe auto .

Geen zin om zelf te verkoop te organiseren? Benader dan auto opkopers in gans België.

5/5 - (2 votes)