Autowrak wegdoen

Wij helpen je een stap verder hiermee

Een autowrak verkopen is niet altijd even gemakkelijk. Een schadeauto, dus een auto met schade, noemt men vaak een autowrak. Hoe makkelijk het is om een autowrak te verkopen hangt af van de schade. De belangrijkste vraag hierin is of de wagen nog rijdbaar is en kan rijden of niet.

Autowrak verkopen kan altijd

Een autowrak verkopen kan in principe altijd, maar hoe groter de schade, hoe kleiner de groep kopers wordt. Je komt namelijk terecht bij schade specialisten wanneer je een schadewagen wilt verkopen. Gelukkig zijn er een aantal specialisten die u alsnog een goede prijs teruggeven voor de schadeauto en de wagen zelfs komen ophalen zonder kosten. Daarover vertellen we straks meer.

autowrak verkopen

Hoe verkoop je een schadeauto?

Een schadeauto verkopen kun je op meerdere manieren doen. Zo kun je zelf een zoekertje maken op een 2de hands site en een poging wagen. Daarnaast zijn er garagisten die een autowrak kunnen en willen overkopen, maar er is ook nog zoiets als een autoveiling waar je een schadeauto of autowrak op kunt verkopen.

Verkopen via een zoekertje

Je kunt een autowrak verkopen via een zoekertje. De moeilijkheidsgraad zit hem in de omvang van de schade. Hoe groter de schade is, hoe lastiger het is om een koper te vinden. Nu is een 2de hands site niet de beste plek om een autowrak op aan te bieden. Op een tweedehands site kijken vooral particulieren die op zoek zijn naar nette en correcte wagens, en niet naar autowrakken.

Verkopen aan een garagist

Je kunt aan jouw vaste garagist vragen, waar de wagen in onderhoud is geweest, of ze interesse hebben in de overname. Sommige garagisten pakken de auto terug en zou je eventueel een inruil kunnen doen voor een andere/nieuwe wagen. Meestal geeft de garagist er weinig voor terug. In veel gevallen zou de wagen zelfs via de export worden doorverkocht.

Verkopen aan een autoveiling

Een autowrak verkopen levert in de meeste gevallen de beste prijs op, en het grootste gemak. De autoveiling heeft namelijk een groot netwerk aan schade specialisten die een eerlijke prijs bieden voor de schadeauto, en daarbij maakt het niet uit hoe groot de schade is. Je kunt hier iedere auto verkopen en voor iedere auto zijn er namelijk altijd meerdere kopers. Altijd succes dus. Bovendien zijn er meerdere autoveilingen waar je terecht kunt die gratis en vrijblijvend het voertuig opnemen in het bestand, dus u maakt geen kosten. Gratis autowrak verkopen dus!

5/5 - (1 vote)