Beste kleine auto’s van 2021

Steeds mensen kopen een kleine auto, vooral mensen die binnen de stad wonen. Kleine auto’s zijn goedkoper in onderhoud, verkeerstaxen, en qua brandstofkosten. Daarnaast is parkeren ook een stuk makkelijker.
De beste kleine auto’s van 2021 hebben wij in een top 10 gezet!

#1 Honda Jazz

De ruimte en de zitflexibiliteit van de Jazz zetten andere kleine auto’s te schande, maar het is van cruciaal belang dat het niet alleen een doos op wielen is; het is briljant, zelfs als je het praktische uit de vergelijking haalt. De hybride motor levert bijvoorbeeld sterke prestaties en een uitstekend brandstofverbruik in de praktijk.

#2 Volkswagen Polo

De nieuwste Polo is verkrijgbaar met een breed scala aan motoren en uitrustingsniveaus, zodat er voor elk wat wils in het assortiment is. Het heeft ook een stijlvol interieur dat goed is uitgerust in onze favoriete SE-trim. Voorheen verloor de Polo van de Ibiza omdat hij de extra kosten niet kon rechtvaardigen, maar dankzij indrukwekkende deals is dat geen probleem meer.

#3 Dacia Sandero

De Sandero is comfortabel, goed te besturen, goed uitgerust en zeer ruim, dus het zou het overwegen waard zijn, zelfs als hij hetzelfde kost als zijn rivalen. Behalve dat het niet; het is de goedkoopste nieuwe auto van het VK. Houd er rekening mee dat er stillere en veiligere kleine auto’s zijn als u bereid bent (heel veel) meer uit te geven.

#4 Peugeot 208

Als u op zoek bent naar een kleine, scherpe auto, zijn er betere en goedkopere alternatieven, waaronder de Fiesta en Ibiza. Maar als een rijk interieur, een comfortabele rit, rustige cruise-manieren en een behoorlijke binnenruimte uw aankoopbeslissing bepalen, zou de 208 wel eens de auto voor u kunnen zijn.

#5 Seat Ibiza

De Ibiza is bijna net zo plezierig om te rijden als de Fiesta, bovendien is hij ruimer en zou hij zijn waarde beter moeten behouden. Zelfs de 94 pk-versie van de 1,0-liter turbobenzinemotor trekt gretig vanaf lage toeren.

#6 Ford Fiesta

Hoewel veel kleine auto’s verrassend volwassen aanvoelen, tovert niets zo’n glimlach op je gezicht als de Fiesta. Het is vooral goed in sportieve ST-Line Edition-trim, die stijvere veren biedt om de auto meer in balans te houden in bochten, maar heeft nauwelijks invloed op het rijcomfort.

#7 Audi A1

Nu in zijn tweede generatie, biedt de A1 een plezierige rijervaring en heeft hij ruimte voor twee volwassenen om comfortabel achterin te zitten. Er is zelfs een ruime koffer, waarmee een van de punten van kritiek op het originele model wordt verholpen . Hoewel er nog steeds een aantal leuke accenten zijn, voelt het interieur niet significant stijlvoller aan dan de goedkopere Volkswagen Polo’s, daarom komt Audi’s kleinste auto niet hoger op deze lijst.

#8 Toyota Yaris

De nieuwe Yaris-hybride heeft het opmerkelijke vermogen om zonder hoge brandstofkosten toch te kunnen genieten; in de stad bereikte hij 80 mpg, wat bijna het dubbele is van de economie van conventioneel aangedreven kleine hatchbacks. Het moet ook zeer betrouwbaar zijn en zijn waarde goed behouden. Houd er rekening mee dat de rit behoorlijk stevig is en de achterbank krap.

#9 Skoda Fabia

Deze voormalige auto van het Jaar wordt binnenkort vervangen, maar dat betekent niet dat hij geen plaats op je shortlist waard is, want hij is erg goed geprijsd. We denken dat de 1.0 TSI 95-motor en SE-trim het meest logisch zijn gezien de prestaties en uitrusting die u krijgt.

#10 Hyundai i10

De compacte afmetingen en het uitstekende zicht van de i10 maken hem bij uitstek geschikt voor de stad, maar toch voelt hij niet uit de diepte op snellere wegen, dankzij een 1,2-liter benzinemotor die genoeg kracht heeft voor stressvrije ritten. Het rijcomfort is ook bij alle snelheden indrukwekkend, zelfs in vergelijking met veel grotere modellen. De i10 is echter vrij prijzig voor zo’n kleine auto.

5/5 - (1 vote)